Angol gyakorlati útmutató

Pontos térkép ahhoz, hogy hogyan tanulj meg angolul

Elvesztél az angol tananyagok tengerében és fogalmad sincs hol és mivel kezd a tanulást? Akkor ez az útmutató neked készült. Lépésről-lépésre bemutatom, hogy mit miután csinálj meg, hogy elérd a magabiztos középfok szintjét. Nem kell találgatnod, hogy mit, mikor, hogyan tanulj - megmutatok mindent lépésről lépésre. Ha követed és beleteszed a munkát, neked is sikerülni fog!


Amióta megvettem az útmutatót, remekül haladok az angollal. Nagyon megérte az árát az anyag, és köszönöm, hogy megalkottad, nagy segítség számomra. Élvezem a nyelvtanulást és azt, hogy van kitartásom hozzá! :) - Viktor Lívia

A legnagyobb segítséget nekem a motivációs rész adta. Azóta napi szinten minimum 2×25 percet aktívan foglalkozom az angollal és egy barátnőm hetente számon kéri rajtam, hogy mit tanultam. Újra felvettem a kapcsolatot azzal a levelezőtársammal, akit pár éve ismertem meg a conversation exchange oldalon. Segít nekem angolból, cserébe seítek neki németből. Naponta megnézek 1-2 videót az engvid.com-ról, elmetérképet és tanulókártyákat készítek róluk, nekem nagyon bejön. Ezt kiegészítem a tőled vásárolt tanfolyamban lévő ötletekkel. Mindenképp érdemes volt megvenni, mert sokat segít, csak én egy kicsit másként használom. Mondhatni személyre szabtam. :) C. Zsuzsa

Klassz útmutatót gyúrtál össze. Köszönöm.

Azért iratkoztam be a kurzusra, mert konkrét tanácsok vannak a javaslataidban, nem hiteget és hitelesnek tűnik.

Azért, mert amikor meghallgattam, azt láttam, hogy tök mindegy, milyen a nyelvérzékem, ha beleteszem az 500 órát, el fogok jutni egy használható szintre.

A legfontosabb: mérhető javaslatokat adtál. Megnéztem, eddig mennyi időt fektettem bele a tanulásba rendszeresen, hát szembesítő volt. Leomlott bennem egy papírfal, ami elhitette velem, hogy nincs nyelvérzékem (Lehet, hogy nincs, de nem számít). Pedig csak nem foglalkoztam eleget a megfelelő módon a tanulással.

Magamra szabtam a módszeredet és haladok!

Szóval megtanulok angolul és utána folytatom a következővel:) - N. István

Előadó


Kőrösi Bálint
Kőrösi Bálint

Helló! Kőrösi Bálint vagyok, az otevotnyelv.com blog írója, nyelvtanulója. 2009 óta tanulok önállóan nyelveket, kipróbáltam minden kurzust, módszer, eszközt, csodaszert. Sok jó dolgot találtam, de rengeteg szemetet is - azt szeretném, ha te nem vesztegetnéd felesleges dolgokra az idődet, hanem az én tapasztalataimat felhasználva gyorsabban haladhatnál.


Készen állsz arra, hogy áttörj az örökös újrakezdő szinten angolból?

2009 óta tanulok önállóan nyelveket, angolul anyanyelvi szinten beszélek - ebben a kurzusban pedig összefoglaltam, hogy hogyan érhetsz el egy magabiztos kommunikációs szintet angolból.

Rengeteg trükk, módszer és eszköz van benne, amelyek mind-mind meggyorsítják a haladásodat - de csak akkor, ha hajlandó vagy használni őket és beletenni az időt a angoltanulásba.

Nincsenek csodák és nincsenek csodatanfolyamok.

Viszont ez a tréning összefoglal mindent, amivel meggyorsíthatod a haladásodat.

Mi az a gyakorlati angol tréning?

Mindenféle rizsát mellőző, azonnal alkalmazható eszközök és módszerek, amelyek segítségével gyorsabban haladhtasz az angoltanulásban.

Ha motivált vagy és nem félsz beletenni a munkát, akkor ennek a tréningnek a segítségével te is folyékonyan megtanulhatsz angolul beszélni.

Egy másfél órás, háromrészes videókurzus, amelyben pontosan, lépésről-lépésre megmutatom a gyakorlatban azt a 14 eszközt, amelyet használva egy év alatt te is megtanulhatsz angolul magabiztosan kommunikálni.

A videókat bármikor újranézheted, a segédanyagokat pedig kinyomtathatod és bárhol, bármikor használhatod.

Mi NEM a gyakorlati angol tréning?

Ez nem egy angoltanfolyam– ez egy útmutató, egy térkép az angol nyelvhez, és hogy hogyan tanulj angolul.

Engem személy szerint nagyon motivál amit eddig láttam belőle és örülök, hogy vetted a fáradságot és a sok munkát és megosztottad ezt velünk, a nagyközönséggel.
Csak azt sajnálom, hogy nem előbb találtam rád.
– Anita

Miről van szó a tréningen?

Csak gyakorlati dolgokról. Az elméletet már ismered, itt az eszközöket mutatom meg, hogy hogyan használtam és motiválta magam a gyors fejlődésre. Három nagyobb részre van felosztva a tréning:

Témák

1. Az idő felszabadítása

Tanulhatsz bármiből, járhatsz bármilyen jó tanárhoz és nyelvtanfolyamra, megveheted a legjobb anyagokat – ha nincs időd használni őket, akkor megette a fene az egészet. Ebben a blokkban ezeket nézzük meg:

 • Hogyan, mivel motiváld magad?
 • Kapsz egy pontos időkövető rendszer, így pontosan tudod, hogy mennyit tanultál és hogy mennyit kell még tanulnod a célod eléréséhez
 • Pomodoro technika használata a gyakorlatban
 • Így használd ki a mikrotanulásokat

2. Nyelvtanulási gyorstalpaló

Ebben a részben arra fektetjük a hangsúlyt, hogy hogyan érj el egy biztos alapot a nyelvből, hogy arra tudj építkezni.

 • Nyelvi alapozó - honnan tudhatod, hogy már tudod az alapokat?
 • Fültréning - hogy kihalljad az angol nyelv hangjait
 • Szájtréning - hogy érthetően, szépen tudj beszélni
 • Mnemonikák használata - hogy naponta akár 50 szót megtanulhass
 • Leggyakrabban használt szavak - ha ezeket tudod, mindent tudsz a hétköznapi dolgok kezeléséhez
 • Anki használata - hogy mindenre emlékezz, amit megtanultál

3. Így érd el a felsőfokot

 • Anyanyelvű tanárok ingyen, vagy nagyon olcsón - a beszéd fejlesztéséhez beszélni kell, itt megtudhatod, hogyan teheted ezt meg a lehető legkényelmesebben és legolcsóbban
 • Nyelvgyakorlás a fotelodból - nem kell elutaznod Angliába, hogy fejleszd a beszélt angolodat!
 • Témalisták beszélgetésekhez - mert az időjárásról nem lehet a végtelenségig beszélgetni!
 • Olvasás - ha választékosan szeretnél beszélni, akkor sokat kell olvasni. Itt megmutatom, hogyan kell ezt pontosan csinálni.
 • Íráskészség - hogy ne csak szépen beszélj, de szépen is tudj írni. Megmutatom, hogyan fejlesztheted az íráskészségedet anyanyelvűek segítéségvel, teljesen ingyen.

Ez a tréning pillanatnyilag csak azoknak érhető el, akik már végigmentek az elméleti előadásokon és rendelkeznek az alapokkal. Ha ezt olvasod, akkor te elkötelezett nyelvtanuló vagy, aki tenni is akar a haladásának érdekében.

Ezért ajánlom fel neked ezt a folytatást - mert már készen állsz rá, hogy KONKRÉT lépéseket tegyél.

Hiszem, hogy te vagy a leglelkesebb a tanulással kapcsolatban és én olyanoknak szeretnék segíteni, akik tudják, hogy mit akarnak. :)

Sok-sok hasznos gyakorlati infó van az amiket elmondasz, hogy tanuljunk és hogy ne tanuljunk, minden megy ANKI-ba, ahogy a videóban elmagyaráztad. Hálás vagyok, hogy vagy nekünk az országnak, azoknak/mindenkinek akik egy roszzul felépített oktatási renszerben nőttek/fognak felnőni. Tényleg nem tudunk tanulni, vagyis sokan vagyunk akik nem. Időt, pénzt és rettenetes sok energiát fordítassz arra, hogy ezeket a tapsztalatokat megoszd velünk. - Kovács András

Néhány hete elhatároztam, hogy ennek véget vetek, és komolyan, napi szinten fogok foglalkozni az angollal. Az Anki nagyon bejön, igazából azon keresztül jutottam el hozzád. A progi már megvolt, amikor elkezdtem keresgélni valami leírást, segítséget a használatához, így küldött a google az oldaladra, aztán amikor körülnéztem nálad, már nem volt megállás... Ja, és a mnemonika! Az megint nagyon tetszik! Hát, tudnék még áradozni, azt hiszem, bőségesen, de majd inkább máskor :-) Köszönöm szépen a segítséget, amit eddig is kaptam Tőled! Nagyon tetszik ez az egész... Első hetem mérlege (bár még nincs vége a napnak): 27óra 45perc tanulás!! :-D Yeee!!!! - Huszics Ági

Mi ez a 14 eszköz és módszer, amit használtam és bemutatok a gyakorlati útmutatóban? Íme:

 1. Hogyan motiváld magad?
 2. Hogyan oszd be és kövesd az idődet
 3. Hogyan használd a Pomodoro módszert az eredményesebb tanulásra
 4. Hogyan használd ki a mikrotanulásokat – így még a legelfoglaltabbak is látható haladást érnek el
 5. Hogyan tanulj meg akár 50 szót naponta – bevezető a mnemonikák használatába
 6. Hogyan ne felejtsd el soha többé semmit, amit már egyszer megtanultál – így használom én az Ankit
 7. Honnan tudhatod, hogy már megvannak a stabil alapok
 8. Hogyan tréningezd a füled az angol nyelv hangjaira
 9. Hogyan tréningezd a szádat, hogy szép kiejtésed legyen és folyékonyan beszélhess
 10. A 3000 leggyakoribb beszélt angol szó listája
 11. Hogyan találj ingyenesen (vagy nagyon olcsón) anyanyelvű tanárokat és beszélgetőpartnereket
 12. Miről beszélgess anyanyelvűekkel – mert az időjárásról nem lehet a végtelenségig!
 13. Hogyan használd az olvasást a szókincsed gyors bővítésére
 14. Hogyan tökéletesítsd az írásbeli angolodat– teljesen ingyen

Teljeskörű garancia

Ha a tréning nem segít az angol haladásodban, akkor én nem szeretném a pénzedet vesztegetni - csak írj egy emailt és visszautalom a teljes összeget. Semmi kérdés, nem kell megindokolnod sem. Ennyire biztos vagyok benne, hogy hasznodra lesz. :)

Gyakran ismételt kérdések


Miért online van a kurzus és miért nem élőben?
Mert így nem kell termet bérelni, nem kell odajönnöd, nem kell bénázni a kivetítővel, nem kell hangosítani. A videókat és a segédanyagokat azonnal letöltheted, és már MA tehetsz valamit az angolodért. Ha elakadsz, bármikor újranézheted a kérdéses részeket. Neked is és nekem is kényelmesebb, plusz így lehetséges ilyen alacsonyan tartani az árat.
Fizettem, most mit kell tennem?
Nézd meg az email címed pár perc múlva: lesz ott egy levél. Ebben találsz információt arra, hogyan érheted el a kurzust.
Még mindig kérdésem van!
Írj egy levelet a [email protected] címre és megoldjuk! :)

Remélem találkozunk a kurzuson, hogy te is rakétasebességgel érhesd el a nyelvi célodat!

Bálint